Alfing kan stoltsera med att ha tagit ännu ett storprojekt i hamn. I våras revs de gamla läktarna i Halmstad Arena och i somras stod hallens nya, fräscha läktare klara.
– Personalen fick kämpa och slita med de tidigare. Man visste att någon läktare skulle stanna och behöva repareras vid varje evenemang. Det var alltid något problem, säger Kent Johansson.

Annat blir det med de nya läktarna. Sex teleskopläktare och 650 fasta sittplatser är nu installerade och redo att tas i bruk. Den största vinsten med de nya läktarna är tidsbesparingen, berättar Kent.
– En läktare kunde ta två timmar att fixa och innebar stora skaderisker för personalen. Det var handpåläggning i alla moment. Nu behöver vi bara dra ut plattor och sedan smidigt köra ut läktarna, säger Kent och berättar varför det blev Alfing Seating som vann uppdraget:
– Vi gick ut med förfrågningsunderlag, besökte entreprenörer och tittade på olika konstruktioner. Alfing gav oss mest för pengen.

I Halmstad Arena hålls ungefär 100 evenemang varje år. Det är alltifrån mässor och sportarrangemang till konserter och deltävlingar i Melodifestivalen.
– Vi behövde något lättarbetat så att arenan kan användas till ännu mer. Den är lika dyr när den inte används och nu känns det som att en sten har lossnat från hjärtat. Det är jätteskönt att vi är klara, säger Kent Johansson.