– Jag köpte ett företag som i grund och botten tillverkade stålrörsmöbler för skolor där en del av sortimentet var inredning till aulor. Det var 1993 och sedan fortsatte vi på samma bana i ett par år. År 1995 bestämde jag att vi skulle ta fram ett antal egna produkter och börja sälja stolarna under ett nytt varumärke. Det resulterade i Alfing Komfortstolar – en del av Alfinggruppen med 130 anställda och en omsättning på över 200 miljoner kronor.

– Vi tog fram ett sortiment som med tiden har blivit allt större och allt viktigare. Jag såg en stor potential att ta våra lösningar till nya nivåer.

Produkter som ligger i tiden

– Jag tror att vi kan få våra stolar och läktare att växa än mer. Det är produkter som har väldigt fina förutsättningar, inte minst när det kommer till teleskopläktare som öppnar möjligheter för att använda lokaler till många olika ändamål. Det ligger i tiden, visar på kostnadsmedvetenhet och ger oerhörd flexibilitet.

Tillverkning på hemmaplan

– Vi finns i Älmhult och tillverkar allt själva här i Småland. Jag tror på en fin framtid för svenska leverantörer. Framför allt nu, när det dyker upp problem för företag som köper in material och produkter från resten av världen. Vi är inte beroende av världsmarknaden på samma sätt. Det ligger i tiden att köpa lokalt för att hålla i gång den inhemska produktionen.

Framtidsvisionerna

– På sikt ser jag det inte som omöjligt att det vi bygger och konstruerar går ut på export. Men just nu är huvudmarknaden Sverige och det finns god tillväxtvolym även här. Min vision är att Alfing Seating ska växa och bli ett betydande ben i Alfinggruppen!

Det är sagan om Alfing Seating. Historien och framtidsplanerna, berättad av Hans Johansson.