I Tingsryd är det ishockey som är sporten på mångas läppar. Tingsryds AIF håller till i Hockeyallsvenskan och hemmaarenan, Nelson Garden Arena, har kapacitet att ta in 3 650 besökare.

En het fråga i kommunen är om man ska bygga en ny hockeyarena eller inte. I väntan på beslut har man varit tvungen att rusta upp den gamla – den har trots allt mer än 50 år på nacken. Inför säsongen 2021/22 behövde stolarna i en sektion på ena långsidan bytas ut. Uppdraget gick till Alfing Seating.
– Ett krav var att stolarna som sattes in ska kunna flyttas till en ny hall, om en sådan byggs, berättar Martin Nikolausson, projektledare på Alfing Seating.

Därför föll valet på Stadion Comfort. Den tåliga konstruktionen och den robusta kvaliteten gör att stolarna tål både högt slitage – och en eventuell flytt.

– Det här är vår mest sålda stol och det finns en orsak till att den är så populär. Den är helt enkelt både bekväm och hållbar.

Sektionen som förnyades var långsidan, det vill säga de absolut bästa platserna i en hockeyarena. De gamla stolarna var formade i plast, ett material som numera är väldigt sällsynt i en idrottshall.
– I dag vill man ha det mer bekvämt och med klädd sits för ökad komfort. Det blir varmare, bekvämare och mer ombonat på det viset.

Men det är faktiskt inte de enda platserna i arenan som har Stadion Comfort. För ett tiotal år sedan monterades modellen på ena kortsidan, och de håller fortfarande hög klass.
– Att kommunen valde att anlita oss igen är ett bra betyg till både stolen och oss.

Uppdraget stod klart inför säsongen 2021. Och här får de stå kvar – i väntan på en eventuell flytt. Då åker de med in i den nya hallen!