I höstas kunde 630 högstadieelever i Kinna kliva in i en helt nybyggd skola. Lyckeskolan är vad man kan kalla en drömskola med en trygg och modern studiemiljö. Här finns bland annat trivsamma hörsalar och till dessa behövdes bekväma och hållbara stolar. Skanska, som var byggherre, gick ut med en upphandling där Alfing drog det längsta strået.

– Uppdraget handlade om att förse två mindre hörsalar och en större aula med åhörarstolar samt läktarstolar till en idrottshall, berättar Martin Nikolausson, projektledare på Alfing Seating.

Till hörsalarna valde man stolen Kalle, en helklädd stabil stol med skön komfort. Kunden hade dock ett krav: tyget skulle vara från lokala AB Ludvig Svensson, ett familjeägt företag som nu drivs av fjärde generationen och som är inriktade på textilier för det offentliga rummet.

– Det var inga problem för oss. Eftersom vi har produktion i huset är det lätt att anpassa beställningarna helt efter kundens önskemål, säger Martin Nikolausson.

Sagt och gjort. Till hörsalarna levererade och monterades 334 Kallestolar, snyggt klädda i blå och vinröda klädslar. Aulan utrustades med stolar i flera olika färger, helt efter kundens önskemål.

Intill skolan byggdes också två fullstora idrottshallar. Den ena av dem fick läktare med totalt 500 publikplatser och här valdes den populära Stadion Comfort.

– Stadion Comfort är perfekt för den här typen av arenor. Den har en mycket tålig konstruktion och lång livslängd. Den är robust och bekväm med stoppad sits och rygg vilket ger en skön sittkänsla.

Första spadtaget för Nya Lyckeskolan togs 2019 och under sommaren 2021 var det klart.

För vår del var det ett intressant uppdrag i och med att det var relativt stort och att det var olika sorters stolar som skulle levereras. Sen är det alltid roligt att få vara med och utforma nya miljöer som man vet kommer att betyda mycket för många människor.