Martin Koch-gymnasiet i Hedemora har åtta olika gymnasieprogram och närmare 400 elever. Här finns både yrkes- och teoretiska program, och mitt i allt en nyrenoverad och toppmodern aula som rymmer 407 personer. Renoveringen påbörjades under 2021 och en viktig del var förstås att förse aulan med rätt stolar. Uppdraget gick till Alfing Seating.

– Det var väldigt roligt, speciellt eftersom det var arkitektfirman som hade föreskrivit oss, säger Martin Nikolausson som är projektledare på Alfing Seating.

Arkitektfirman ville att stolarna skulle vara i björkfanér, vara klädda i mörkt tyg och med svarta stativ. Att de valde hörsalsstolen Kalle är inte förvånande, menar Martin Nikolausson, eftersom Kalle har alla funktioner man kan tänkas behöva i en aula. De är bekvämt stoppade, du har skrivskiva som fälls upp, fastskruvat i stolen framför, och du har eluttag intill så att du kan ladda din laptop. Dessutom kunde Alfing Seating för första gången montera den nya versionen, Kalle 2.0

– Det är en vidareutveckling av vår tidigare modell som vi gjort om designen på. Den har nu en mer robust konstruktion och ger känslan av ännu mer stabilitet. Den är helt enkelt lite mer modern, säger Martin.

I augusti 2021 fick Alfing Seating beställningen och i januari monterades stolarna. Under två veckors tid sattes stol för stol in i den stora aulan.
– Eftersom vi har vår egen personal på plats har vi full kontroll på vår leverans och det är en trygghet för kunden. Vi leder projektet från start till mål och det är vi stolta över.