Det här är den största ordern sedan 1976, då företaget började tillverkningen av stolar.
Beställningen från Torsten Jansson Commercial Property handlar om att vi ska leverera läktare med totalt 2 570 sittplatser till den multisportarena som de ska bygga i Kosta.
Det ska bli en handbollsarena och en hall för pingis. Vi ska inreda hallen med både teleskopläktare och fasta läktare. Det ska också finnas padelbanor med stolar runt omkring.
Vår egen konstruktion av flyttbara teleskopläktare innebär större flexibilitet att utnyttja lokalytan. All tillverkning sker i fabriken i Älmhult, förutom träsitsarna och sittdynorna. All montering görs av egna montörer, våra montörer är jätteviktiga de känner produkterna och de utför alltid ett mycket bra jobb.

Bertil Johnson, försäljningschef Alfing Seating, berättar att jätteprojektet i Kosta ligger honom lite extra varmt om hjärtat eftersom han är uppväxt i det lilla brukssamhället.
– Arenan ska stå 50 meter från mitt föräldrahem. När jag var barn så brukade jag och min granne klippa gräset och spela badminton på just den platsen. Det är rätt roligt, faktiskt.

Projektet ska vara klart för leverans hösten 2024.