Inev AB är en koncern som bildades 2017 vars syfte är att långsiktigt investera i intressanta och utvecklingsbara verksamheter. Det är också målet med förvärvet av Alfing.
    – Alfing är ett otroligt fint och välskött företag där vi ser stora utvecklingsmöjligheter. Vi är oerhört glada att Kerstin och Hans ger oss det här förtroendet. Nu ska vi gemensamt se till att ta företaget till nästa nivå, säger Sune Lantz, styrelseordförande och delägare i Inev. Alfings historia går tillbaka till tidigt 1960-tal. Företaget har haft en stark utveckling och har tre verksamheter:

  • Terri är professionella skogsmaskiner för gallring, som har nått framgångar med sin exportsatsning med ett konkurrenskraftigt modellprogram.
  • Alfing Produktion erbjuder konstruktion, tillverkning och ytbehandling av produkter i främst plåt och rör.
  • Alfing Seating utvecklar, tillverkar och monterar såväl stolar som läktarsystem för offentliga miljöer. Stolar och läktare som finns i mängder av idrottsanläggningar, konserthus och skolor runt om i hela Sverige.

Organisatoriskt sker inga förändringar efter ägarbytet, som gjordes den 24 mars. Hans Johansson kommer att fortsätta vara verksam i företaget och ska ansvara för försäljningen i Terri.
    – Det här nya kapitlet känns väldigt spännande. Jag tycker personligen att det ska bli väldigt kul att jobba tätt tillsammans med Inev för att vidareutveckla Alfing och få företaget att växa ännu mer, säger Hans Johansson.

 

Kontaktpersoner
Hans Johansson, Alfing, 070-557 60 55
Sune Lantz, Inev, 070-676 47 00
Per Rodert, Inev, 070-593 11 45

 

Personer på bilden
Säljare och köpare. Hans Johansson (till vänster) och Kerstin Johansson tillsammans med Sune Lantz och Per Rodert (till höger).