Under byggnationen av Vida Arena, 2011 fick Alfing Seating förtroendet att leverera läktarstolarna till arenan. När Bertil Johnson, försäljningschef började sin resa på Alfing Seating 2022 såg han möjligheten att utveckla samarbetet med Växjö Lakers som har ett otroligt starkt marknadsvärde.

–  Vi var med och levererade stolarna redan när arenan byggdes och jag ser möjligheten i att utveckla samarbetet med Växjö Lakers som har ett högt marknadsvärde, säger försäljningschef Bertil Johnson. Att kunna synas med Alfing Seating i ett forum för våra läktarstolar som en del i arbetet att bygga vårt varumärke kändes som en riktigt bra lösning, berättar Bertil.

Vida Arena har idag 3691 stolar i modellen ”Stadion Comfort”. För ett tag sedan genomfördes även en uppgradering på logestolarna i arenan där sitsarna byttes ut.

– Efter diskussioner med Roger som är fastighetsansvarig kom detta upp som ett önskemål som sedan landade i nya stolar. Vi presenterade vårt förslag för några i Växjö Lakers organisation som också tyckte att det var viktigt att öka bekvämligheten för logegästerna.

Förvandlingen av logestolarna har inneburit en uppgradering och ökad komfort för besökarna.
– Våra logepartners har fått en premiumstol som är lite mer påkostad gällande både dyna och rygg. Det innebär en ökad upplevelse eftersom dom nya stolarna har en tjockare stoppning både i sitsen och ryggstödet som ger en skön och varmare sittkänsla, berättar fastighetschef Roger Johansson och vd Johan Markusson.

Alfing ligger även bakom de snygga uppvärmningströjorna som Växjö Lakers värmer upp i.
– Det här är en idé som jag haft i många år redan då Växjö Lakers var ett allsvenskt lag men inte fått med mig tidigare arbetsgivare på mina tankar. När jag nu började på Alfing Seating såg jag detta som ett bra tillfälle att på nytt prova mina idéer då Växjö Lakers ännu inte hade en uppvärmningströja så som en del andra lag har.

Att samarbeta med Alfing har varit ett givet val för Växjö Lakers tack vare deras kvalitet och professionalism.
– Dels har Alfing en lång erfarenhet i branschen på över 50 år vilket känns väldigt tryggt. Man bollar idéer med varandra och hittar en lösning som passar oss och sedan tar Alfing hand om hela processen, från produktion till montering. Dessutom jobbar vi gärna med lokala företag som vill marknadsföra sig tillsammans med Växjö Lakers. Alfing är ett sådant företag som har det engagemanget, säger fastighetschef Roger Johansson.

– Alfing arbetar med kvalitet och professionalism i riktig småländsk anda. Stolarna har varit en viktig del i helheten för besökaren i Vida Arena, avslutar Johan Markusson vd.