Avtalet, värt uppemot 40 miljoner kronor, innefattar leverans och montering av totalt cirka 12 500 sittplatser, varav cirka 7 500 fasta stolar och cirka 5 000 stolar på teleskopläktare, vilket blir en del av arenans totala kapacitet – som även kommer att öka. Den nya designen av arenan kommer att möjliggöra anpassningar för olika typer av evenemang samtidigt som förutsättningarna för akustiken förbättras för en förstklassig ljudupplevelse.

Bertil Johnson, försäljningschef på Alfing Seating, kommenterar det historiska kontraktet:

”Detta är den största ordern någonsin för Alfing sedan företaget grundades 1964. Att få vara en del av ombyggnaden av Avicii Arena är en fantastisk möjlighet för oss att visa upp vår expertis och innovation inom branschen och en betydande milstolpe för oss som bolag. Att få möjligheten att vara en del av renoveringen av en så ikonisk arena som Avicii Arena är något vi är otroligt stolta över. Vi ser fram emot att leverera högkvalitativa sittplatser som kommer att bidra till att skapa minnesvärda upplevelser för besökare i många år framöver.”

Vi har påbörjat tillverkningen i vår produktion men monteringen dröjer några månader till. Vi planerar att vara färdiginstallerade och klara för besiktning den 15 december i år.


Kontakt för pressfrågor:

Bertil Johnson, Försäljningschef

+46 73-257 42 42

bertil.johnson@alfing.se